Boloo Marktplaats bestaat niet meer. Wat zijn de alternatieven?

Maakte jij altijd gebruik van de Boloo Marktplaats? Bekijk hier dan onze diensten en alternatieven van onze partners.
Boloo Marktplaats bestaat niet meer. Wat zijn de alternatieven?

Vanuit de markt was er veel vraag naar specifieke freelancers voor e-commerce businesses. Om die reden was de Boloo Marktplaats opgericht. Verkopers op bijvoorbeeld Bol.com of Amazon maakten graag gebruik van het platform. Er adverteerde een relatief groot aantal freelancers op de Boloo Marktplaats. Members van de marktplaats konden na het afnemen van een dienst een review achterlaten, om andere members te helpen met het selecteren van de geschikte freelancer.

 

Welke diensten werden aangeboden op de Boloo Marktplaats?

Members van de Boloo Marktplaats konden eenvoudig de juiste freelancer vinden voor onder andere:

  • het designen van productafbeeldingen
  • het laten schrijven van converterende teksten
  • het laten schieten van mooie productfoto’s en -video’s
  • het laten maken van een eigen webshop, om naast Bol.com of Amazon jouw producten ook op je eigen webshop te verkopen


Ook andere diensten, zoals productonderzoek, het laten maken van verpakkingen en persoonlijke coaching werden aangeboden op het platform.

Wij, Vliegwerk Media, adverteerden ook op de Boloo Marktplaats. Wij hebben veel verkopers blij kunnen maken met mooie productfoto’s of een converterende productvideo.

 

Wat is er met Boloo Marktplaats gebeurd?

Sinds 19 november 2021 is de Boloo Marktplaats gesloten. In een mail van Team Boloo naar alle members en freelancers gaf Team Boloo aan de kwaliteit van de diensten op de Boloo Marktplaats niet meer te kunnen waarborgen. Het controleren van elke aangeboden dienst zou niet haalbaar zijn zonder de eigen Boloo tool links te laten liggen.

 

Zijn er ook alternatieven voor de Boloo Marktplaats?

Uiteraard is de vraag naar goede freelancers niet afgenomen. Met een nog altijd groeiend aantal verkopers op Bol.com, stijgt de vraag naar freelancers ook. Het vinden van de juiste freelancer kan echter lastig zijn. Om die reden hebben wij een aantal alternatieven voor jou op een rijtje gezet!

 

Productfotografie

64% van de consumenten zegt alleen te kijken naar productafbeeldingen wanneer zij een online aankoop doen. Daarnaast zegt 87% van de consumenten dat de kwaliteit van productafbeeldingen “erg belangrijk” is bij het selecteren en kopen van een product. Wist je ook dat 22% van de retouren ontstaan doordat de consument het product er in de werkelijkheid anders vindt uitzien dan op de foto? Goede productfoto’s zijn dus enorm belangrijk.

 

De klant wilt zien wat hij koopt

Zo’n tweederde van de consumenten kijkt dus vooral (of zelfs alleen maar) naar de afbeeldingen bij het doen van een online aankoop. Goede productfoto’s verhogen dus je conversie, wat resulteert in meer omzet en meer winst. Een aantal aspecten die goede productfoto’s onderscheiden van minder goede zijn:

  • Het gebruik van een egale achtergrond. Er zijn genoeg voorbeelden (teveel wat ons betreft) van productfoto’s met een slordige achtergrond.
  • Goede belichting van het product. Wanneer een product niet goed wordt belicht bij het schieten van productfoto’s, gaan belangrijke details verloren. Dit kunnen details zijn die jouw product juist laten opvallen.
  • Meerdere aanzichten. Van de 22% retouren die ontstaan door slechte productfoto’s, blijkt het overgrote deel het gevolg te zijn van te weinig of verkeerde aanzichten van het product. Meerdere aanzichten kunnen klanten een idee geven van de vorm, de omvang en de specificaties van het product.

 

Productfoto’s laten maken

Elk product heeft goede, converterende productfoto’s nodig, want jouw product verdient aandacht. Om aandacht te krijgen moet je opvallen en onderscheidend zijn. Klinkt simpel, toch? Vliegwerk Media is gespecialiseerd in het maken van productfoto’s voor e-commerce. Met al meer dan 60 blije klanten en een ontelbaar aantal gemaakte foto’s, weten wij wat consumenten graag zien op productfoto’s.

Ook meer conversie en minder retouren door de juiste productfoto’s? Neem direct contact met ons op.

 

Productvideo’s

Cijfers liegen niet:

  • 96% van de consumenten bekijkt graag een video om meer te weten te komen over een product voor aankoop.
  • 84% van de consumenten zegt dat ze sneller overtuigd zijn van een product na het zien van een productvideo.
  • 66% van de consumenten bekijkt liever een video dan een tekst met specificaties.


Bij een productvideo is het belangrijk om de klant de volledige beleving te laten ervaren. Verkoop je bijvoorbeeld een keukenapparaat? Zorg dan dat de video zich ook afspeelt in een keuken. Doordat klanten het product in actie kunnen zien voor de aankoop, verhoog je de betrokkenheid van de klant met het product. Het aantal retouren zal dus ook afnemen.

 

Productvideo laten maken

Het laten maken van een productvideo is vaak erg prijzig. Wij begrijpen als geen ander dat als e-commerce ondernemer cashflow belangrijk is. Daarom werken wij niet met vaste prijzen. In plaats daarvan bekijken wij samen, per product wat voor soort video geschikt is. Op die manier kunnen wij jouw video zo voordelig mogelijk produceren. De kosten voor een productvideo zijn geen kosten, maar het is een investering die zichzelf terugbetaalt, zeker op de lange termijn.

Ben jij klaar om jouw winst te verhogen met een productvideo? Neem direct contact met ons op.

 

Het laten designen van productafbeeldingen, verpakkingen, logo’s en handleidingen

64% van de consumenten kijkt alleen naar productafbeeldingen wanneer zij een online aankoop doen. Daarnaast zegt 87% van de consumenten dat de kwaliteit van productafbeeldingen “erg belangrijk” is bij het selecteren en kopen van een product. Goede productafbeeldingen zijn dus heel belangrijk bij het verkopen op Bol.com of Amazon.

Een bekende speler op het gebied van het designen van productafbeeldingen, verpakkingen, logo’s en nog diverse andere diensten is EXPRTISE. Met meer dan 100 blije klanten, talloze productafbeeldingen en een uniek zes-stappenplan zorgen zij er elke keer voor listings die 10/10 zijn. Door de ervaring die EXPRTISE heeft op het gebied van e-commerce, hebben zij de expertise in huis om van elke productlancering een succes te maken.

Meer over EXPRTISE te weten komen?

 

Een eigen website/webshop laten bouwen

Met een eigen webshop kan je de producten die je aanbied op platformen als Bol.com of Amazon ook op je eigen platform verkopen. Dit verhoogt je naamsbekendheid en zorgt voor meer sales. Bij het bouwen van een website zijn een aantal zaken enorm belangrijk. Zo moet een website een gebruiksvriendelijke interface hebben, conversiegericht zijn en een goede laadtijd hebben (want zeg nou eerlijk, niemand houdt van een langzame website).

Een expert in het bouwen van goed converterende webshops is WebOB. Na het bouwen van meer dan 100 websites en webshops, weten zij keer op keer de juiste snaar te raken. Met elke website zorgen zij voor meer én leukere klanten. Door het samenbrengen van strategie, webdesign en techniek, kan WebOB voor jouw producten de juiste webshop bouwen.

Lees hier meer over hoe WebOB te werk gaat.

 

Conclusie

Als ondernemer heb je het al druk genoeg. Het laatste waar je dus te lang mee bezig wilt zijn is het zoeken naar een geschikte freelancer. Er zijn genoeg alternatieven voor de diensten die je op de Boloo Marktplaats kon vinden. Gebruik de diensten van EXPRTISE voor alles omtrent design, WebOB voor het laten maken van een webshop of neem direct contact op met ons voor het laten maken van conversie verhogende productfoto’s en productvideo’s.

Heb jij nog tips voor goede freelancers gericht op e-commerce? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Vond je dit artikel interessant? Deel het met je collega’s of vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat openen
1
Calvin is aan het typen...
Hallo, Calvin hier! 👋
Hoe kan ik je helpen?